Resbiten

Det spelar ingen roll om destinationen är Hangö eller Hanoi, det är minnena som räknas.
Header

Boulebar på Söder, käk på Shanti

29.05.2014 16:42 | Skriven av camillaahlbom i indiskt | Okategoriserade

Boulebaren Ugglan i Stockholms södra stadsdel är fullsatt. Det är lördagskväll. Där ute regnar det småspik men i den här kala källaren med plats för biljard, rundpingis, dart, ölprovning och boule är det rätt mysigt.

En del gäster är uppklädda för nattklubb och kommer hit för att inleda kvällen.

Vi kommer för att träffa vänner i stan. Det är vännerna som föreslår stället. Till den här bakgatan på Söder hade vi knappast gått annat än av misstag.

Vi spelar boule. Det är debut för min del, men reglerna lär man sig rätt snabbt. Tekniken tål däremot att filas på. Här tycks det vara inne att spela boulé för banorna är fullbokade för kvällen.

Middag äter vi på Shanti, en av de indiska restaurangerna i stan. Kedjan Shanti fick sin början för 13 år sedan och ägs av bengalier. Just den här restaurangen på Katarina Bangata är den första som öppnade i Stockholm.

Hur kryddstark mat man vill ha är valbart. Jag tog den näst starkaste och det brann hett och länge i gommen. Längtade i ett kort men intensivt skede efter iskall yoghurt.

På Rörstrandsgatan 23 serverar samma ägare bengalisk husmankost – men dit hann vi inte den här gången.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 svar

  • Cecilia says:

    Trevliga ställen! Jag vill helt godmodigt påpeka att spelet heter boule, stavas boule och uttalas ungefär som engelskans ”bull”, tjur, och detta både på franska och svenska. Inte ”bulee”, inte ”boulé”. (På samma sätt skrivs efterrätten chokladmousse utan accent på e, och själva ”mousse” uttalas som en stavelse, inte ”mou-sé”, vilket man ofta också ser felstavat och hör feluttalat i Finland. Ha en bra dag!



Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *